Sml Flat Detay1
Güçlü, Dayanıklı ve Kullanışlı Neolith Tezgahlar

Banyolar artık sadece bir temizlenme yeri değil, aynı zamanda dinlenme ve rahatlama merkezi haline geldi. Bu değişim banyo mobilyalarının seçiminin önemini de arttırdı. Biz de yazımızda son yıllarda zemin ve yüzeylerde sıklıkla tercih edilen Neolith tezgâhlı banyo mobilyaları hakkında bilgi vereceğiz. Neolith malzeme sahip olduğu özellikler ve avantajlar sayesinde kullanıcılar tarafından yoğun talep görüyor. Çiziklere, ısıya ve darbeye dayanıklılığıyla uzun vadede sorun yaşatmayan Neolith tezgâhlar tüm bu niteliklerle kullanıcılarına yüksek konfor standardı sunuyor. İleri teknolojisi sayesinde gelecekte de sıklıkla kullanacağı şimdiden belli olan Neolith tezgâhlar hakkındaki yazımızla aklınızdaki tüm soru işaretlerini cevaplıyoruz.

Neolith Nedir?

Neolith, yüksek basınç ve sıcaklık altında, çeşitli doğal minerallerin preslenmesi ve pişirilmesiyle üretilmektedir. Bu işlem sırasında, mineral karışımı yaklaşık 1200°C'ye kadar ısıtılmakta ve 5500 tonluk hidrolik presle sıkıştırılmaktadır. Böylece malzeme sinterlenmekte ve kompakt bir yapıya kavuşmaktadır. Sinterlenmiş taş endüstrisinin öncüsü olarak betimlenen Neolith, son on yılda zorlu tasarımların ihtiyacı olarak görülen devrim niteliğinde bir üründür. Neolith, malzeme açısından incelendiğinde dayanıklı ve estetik porselen levha özellikleriyle dikkat çekmektedir.

Tezgah Nedir Ne İşe Yarar?

Tezgahlar, genellikle mutfak ve banyo gibi alanlarda kullanılan işlevsel yüzeylerdir. Mutfak tezgahları, yemek hazırlığı, pişirme ve servis için kullanılırken, banyo tezgahları lavabo ve kişisel bakım ürünlerinin yerleştirilmesi için hizmet verir. Bu tezgahlar genellikle dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve suya, sıcaklığa ve aşınmaya karşı dayanıklı özelliklere sahiptir. Ayrıca, estetik açıdan da önemlidirler ve iç mekan tasarımında önemli bir rol oynarlar. Mutfak ve banyo tezgahları, kullanım alışkanlıkları ve kişisel tercihlere göre farklı malzemelerden, ölçülerden ve tasarımlardan oluşabilirler.

Neolith Tezgah

Neolith; ısıya, çizilmeye ve lekelenmeye karşı direnciyle tezgâhlar için en dayanıklı malzemelerdendir. Sıcak tencere ve tavalara dahi tepki göstermez ve kesme tahtası gibi kullanılabilir. Yüksek soğurma oranına sahip olması sayesinde aşırı ısıya maruz kalsa dahi duman yaymamakta ve alev almamaktadır. Ağır leke ya da kimyasala maruz kalmadığı sürece bir bez yardımıyla kolayca temizlenir. Neolith; doğal killer, feldispat, silis ve mineral oksitlerden oluşmuş doğal bir malzemedir. Herhangi bir madde, koku ya da partikül yaymaz. Bu özelliğiyle sağlıklı, geri dönüştürülebilir ve çevre dostu bir malzemedir.

Neolith Tezgahların Avantajları Nelerdir?

Ultra kompakt yüzeylerden olan Neolith tezgâhlar; doğal taş, seramik ve kuvars yüzeylerden daha dayanıklıdır. Neolith tezgâhların avantajları aşağıdaki gibi sıralanabilmektedir.

  • Dayanıklılık: Isıya, çizilmeye, asitlere, yangına ve UV ışınlarına karşı son derece dayanıklıdır.
  • Ekolojik sürdürülebilirlik: Üretim sürecinde minimum atık niteliğine ve geri dönüştürme olanağına sahiptir.
  • Hijyen: Leke tutmayan, kolay temizlenebilme özellikleri sayesinde mutfak tezgahları gibi bakteri ortamları için de idealdir.
  • Uzun ömürlü: Uzun vadede kullanıma elverişlidir ve daha az bakım gerektirir.

Tüm bu özellikleri ile Neolith tezgâhlar; mutfaklar, banyolar, zeminler ve duvarlar gibi birçok farklı uygulama için mükemmel bir seçenek olabilmektedir.

 

 

Dikkatinizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz:

  • Adınız Soyadınız
    E-Mail
    Mesajınız

Spa Kumanda Panelleri
Rezervuar
Gömme Rezervuarını 5 Madde De Tanıyalım
Tuvalet ve banyolar yıllar boyunca gelişerek günümüzdeki şeklini almıştır. İnsanların temel ihtiyaçlarını giderdiği mekânlar olduğundan, sürekli gelişen ürünve çözümler üretilmiş, her geçen gün ürün geliştirmeleri devam etmektedir. Dünya genelinde genellikle 2 tip tuvalet kullanılmaktadır, bunlar alaturka tuvaletler ve klozetler (alafragna tuvaletler)dir. Gelişen teknolojiler, tasarımlar ve model seçenekleriyle klozetler yaşam alanlarımıza girmiştir ve tuvalet taşlarına oranla daha çok tercih edilmektedir. Takım olarak banyolarımıza dahil olan klozetler; klozet, bataryalar ve rezervuarlardan oluşur.
Daha Fazlası
Akilli Tuvaletler
Klozet
Akıllı Klozetler: Tuvaletlerde Yeni Standartlar
Gelişen teknolojiyle birlikte geleneksel tuvaletlerin de fonksiyonellikleri arttırılmıştır. Bu teknolojik tuvaletler temizlik, konfor ve hijyen gibi alanlarda yenilikler sunarak kullanıcı deneyimini arttırmayı amaçlamaktadır. Geliştirilen kullanıcı deneyimiyle birlikte akıllı klozetlerle konfor arttırılmış ve yeni standartlar oluşturulmuştur. Akıllı klozetlerde yeni standartlar hijyen, temizlik, konfor, enerji tasarrufu, kullanım kolaylığı sağlama ve kişiselleştirme özellikleriyle çeşitlendirilmektedir.
Daha Fazlası
Elegant Klozete
Klozet
Klozet Kapağı Seçimi Nasıl Yapılır?
Klozet kapağı seçimi, banyonuzun hem estetik hem de işlevsel yönünü önemli ölçüde etkileyebilir. İdeal bir klozet kapağı bulmak, ölçülerin doğru alınmasıyla başlar. Klozetinizin şekline ve boyutlarına uygun bir kapağı tercih etmelisiniz. Malzeme seçimi de önem taşır. Plastik ve termoset gibi malzemeler kolay temizlik ve uzun ömür sunarken, ahşap malzemeler banyonuza sıcak bir dokunuş katar. Klozet kapağınızın tasarımı, banyonuzun genel dekorasyonuyla uyumlu olmalıdır.
Daha Fazlası
Klozet Kapagini Degistirin Fark
Klozet
Klozet Kapağını Değiştirin, Fark Yaratın!
Günlük yaşamın vazgeçilmez parçalarından birisi olan klozet kapaklarını düşündüğünüzde genellikle benzer renk ve işlevsellikle sıradan parçalar aklınıza gelmektedir. Ancak doğru seçildiğinde ve doğru dizayn edildiğinde klozet kapakları ev dekorasyonunuza önemli ölçüde katkı sağlayabilmektedir. Klozet kapağınızı değiştirerek banyonuzda fark yaratabilir ev dekorasyonunuzu kişiselleştirebilirsiniz!
Daha Fazlası
Banyoda Feng Shui Enerjisi
Banyo
Banyoda Feng Shui Enerjisi
Çin kökenli bir felsefe olan Feng Shui; ev, işyeri ve diğer yaşam alanlarının enerji üzerine tasarlanması ve dekor edilmesidir. Yaşam alanlarının enerjisinin, insan hayatına etkisini anlayan ve anlamlandıran bir prensiptir. ”Feng” rüzgârı, “Shui” ise suyu temsil etmektedir. Feng Shui prensibiyle düzenlenmiş yaşam alanlarının kişilerin yaşamında denge, refah ve uyumlu bir akış sağladığı bilinmektedir. Ayrıca Feng Shui ile yaşam alanlarının düzeni enerjisel olarak doğru bir şekilde optimize edilmektedir. Banyo, Feng Shui açısından evin enerjisini doğrudan etkileyen önemli yaşam alanlarından birisidir. Feng Shui enerjisi kişinin hem zihinsel hem de fiziksel sağlığını etkileyebilmektedir. Banyolar, kişisel arınmalar için kullanılan bir alan olduğu için enerji akışı çok önemlidir.
Daha Fazlası
ZEON PALAZZO Rgb
Banyo
6 Maddelik Banyo Mobilya Seçme Rehberi
Banyoda yer alan her unsuru önceki yazılarımızda inceledik ancak tasarım konusunda duvar ve zeminler kadar etkili bir banyo bileşeni varsa, o da banyo mobilyalarıdır. Banyo mobilyaları yer aldığı mekanların tasarımlarının bir parçası olarak uyum içerisinde olduğunda, bizlere özenle tasarlanmış, kreatif, keyifli, konforlu ve dingin bir banyo tasarımı sunar.
Daha Fazlası
Foglia3 Yatay (1)
Banyo
Bütçe Dostu Banyo Yenileme Fikirleri
Banyolar, evlerimizin diğer odalara oranla arka planda kalıyor olmasına karşın, ev halkı için özenle tasarlanması gereken alanlarıdır...
Daha Fazlası
Landing Ozar Img 6
Banyo
Banyo Musluğu Satın Alma Rehberi
Su, hayatımızın en önemli ve vazgeçilmez parçasıdır diyebiliriz. Özellikle dünyayı etkileyen pandemi süreciyle birlikte, hijyen ve kişisel temizliğin önemi bütün dünya tarafından bilinmektedir. Su, yenilenebilir ve sürdürülebilir bir kaynak olmasına karşın hızlı ve bilinçsiz tüketim sebebiyle her geçen gün artan bir riskle karşı karşıyadır. Bu da bizlere, su tüketimini bilinçli bir şekilde yapmamız gerektiğini göstermektedir.
Daha Fazlası
Banyonuzu Donusturecek 10 Aksesuar Fikri
Banyo
Banyonuzu Dönüştürecek 10 Aksesuar Fikri
Evinizin her odası kişisel tercihlerinizi yansıtan seçimlerle kendinizi daha ait hissettiğiniz alanlardır. Banyolar da evinizin atmosferini tamamlayan ve bir bütün olmasını sağlayan mekânlardan birisidir. Gelenekselleşmiş ve sıkıcı bir banyoya sahipseniz çeşitli aksesuar ve dekorasyon fikirleri ile banyonuzu dönüştürebilirsiniz. İşte, banyonuzu dönüştürecek 10 aksesuar fikri;
Daha Fazlası
Kucuk Banyonuzu Genis Gostermenin Sirri
Banyo
Küçük Banyonuzu Geniş Göstermenin Sırrı
Evimizde her zaman hayalini kurduğumuz ebatlarda odalara sahip olamayabiliriz. Fakat küçük bir alanı olduğundan daha geniş ve ferah göstermek doğru bir dekorasyon ve bazı küçük ipuçlarıyla mümkündür. İşte bazı ipuçlarıyla küçük banyonuzu geniş göstermenin sırları;
Daha Fazlası
Her Banyoya Deger Katan Dus Seti
Banyo
Her Banyoya Şıklık Katan Duş Setleri
Günümüz duş seti ve duş başlıklarında çok fazla seçenek bulunmaktadır. Banyo deneyiminizi güzelleştirmek ve banyo dekorasyonunuza fark katmak için banyonuza en uygun duş setlerini tercih etmelisiniz. Seçtiğiniz her parça, banyo tasarımlarınızı etkileyecek ve oluşturmak istediğiniz atmosfere katkı sağlayacaktır.
Daha Fazlası
Banyonuz Icin Ideal Bide Cozumle
Banyo
Banyonuz için İdeal Bide Çözümleri
Modern yaşamın vazgeçilmez bir parçası olan banyo tasarımlarında; hijyen, konfor ve estetik önemli bir rol oynamaktadır. Bu nedenle modern banyoların vazgeçilmez parçalarından olan bide, hem temizlik ihtiyacını hem de konfor ihtiyacını gideren unsurlardan birisidir. Banyonuz için ideal bide çözümünü seçmek, hem kişisel tercihinize hem banyonun gereksinimlerine hem de bütçenize uygun bir tercih yapmanızı sağlayacaktır. Fakat banyonuz için ideal bide çözümlerini seçerken bunlar dışında da birçok unsuru göz önünde bulundurmanız gerekecektir.
Daha Fazlası
Depolama Sorununa Cozum Lavabo Dolabi
Lavabo
Depolama Sorununa Çözüm Lavabo Dolabı
Lavabo dolapları banyolarda ek depolama alanı sağlayarak daha etkili bir düzen kurmanızı sağlama seçeneği oluşturmaktadırlar. Eşyaları düzenli bir şekilde depolama fırsatı sunarken daha düzenli ve temiz bir görüntü oluşmasına yardımcı olurlar. Depolama sorunu yaşıyorsanız lavabo dolaplarıyla çözüme ulaşabilirsiniz.
Daha Fazlası
FUGA LAVABO DETAY FINAL
Lavabo
5 Adımda Lavabo Temizliği
Lavabolar, mutfaklar ve banyolar sürekli temas ettiğimiz yüzeyler olduğundan kullanımları itibariyle kirlenmeye en açık yerlerdir. Bu nedenle temiz olması ve temiz kalması oldukça önem taşır. Evlerimizin mutfak ve banyolarındaki lavabolar gün aşırı temizlenmesi yeterli olsa da çoklu kullanım alanları olan ofislerdeki, restoranlardaki ve dış mekânlardaki lavaboların temizliği gün içerisinde birden çok kez yapılmalıdır.
Daha Fazlası
1617862670
Lavabo
Banyonuz İçin Mükemmel Lavabo Nasıl Seçilir?
Banyolarınızın tasarımın başrollerinden bir tanesi de lavabolardır. Lavabo seçimi yaparken dikkat etmemiz gereken farklı kriterler bulunmakta. Lavabolar genellikle stillerine göre birbirlerinden ayrışmaktadır. Eviniz ve aileniz için en doğru lavabo seçimini yapmak için ihtiyaçlarınızı ve banyonuzun tasarımını göz önüne almalısınız. Yüzlerce farklı lavabo modelleri arasından sizin için en doğru lavabo seçimini yapabilmeniz adına ilham verici fikir önerilerimize göz atın.
Daha Fazlası
Su Tasarruflu Armaturlere Gecin
Lavabo
Su Tasarrufu için Damlayan Musluklara Son
Su kaynaklarının sınırlı olması ve su kıtlığının önlenmesi için su tasarrufu yapmak çok büyük önem barındırmaktadır. Su tasarrufuyla birlikte kıt kaynakları korurken çevresel etkileri de azaltmak mümkündür. Ayrıca suyun kullanımında harcanan enerjiyi de su tasarrufuyla birlikte azaltmak ve enerji maliyetini düşürmek mümkündür. Peki, su tasarrufu yapmak için nereden başlamalıyız? Damlayan muslukların uzun dönemde kaybedilen su miktarına etkisi büyük bir öneme sahiptir. Su tasarrufu yapma istiyor ama nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız öncelikle damlayan muslukların tehlikesini farkında olmalısınız. Su tasarruflu armatörler, su akış hızını kontrol etmek için farklı teknolojilere sahiptir ve suyun gereksiz yere harcanmasını önlerler. Ayrıca su tasarruflu armatörlere geçerek su faturalarında tasarruf sağlarken, çevresel olarak da sürdürülebilir bir yaşam tarzını benimseyebilirsiniz.
Daha Fazlası
Dus Basligi Temizligi
Duş Başlığı
Pratik Yöntemle Duş Başlığı Temizliği
Duş almak öncelikli ihtiyaçlarımızdan birisidir. Hijyen ve temizlik ihtiyacından ziyade günün yorgunluğunu atmak, rahatlamak ve daha pozitif hissetmemizi sağlamak gibi etkileri de vardır. Fakat temizlenmeyen duş başlıklarında yaşanan tıkanık ve paslanmalar suyun akışını doğrudan etkilemektedir. Ayrıca paslanmaya başlayan duş başlıkları sağlığınız açısından da ciddi bir tehlike oluşturmaktadır. Belirli aralıklarla kolay ve pratik yöntemlerle yapılan duş başlığı temizliği hem duş başlığınızın ömrünü uzatabilir hem de duş keyfinizin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.
Daha Fazlası
SH650 Mekan Ocean
Duş Başlığı
Duş Başlığı Nasıl Seçilir?
Banyoların bizler için huzurlu mekânlar olmasının başlıca nedenlerinden bir tanesi de duş zamanlarıdır. Haftanın yorgunluğunu attığımız, bazı sabahlar güne enerjik başlama nedenimiz, çocuklarımızı ve evcil hayvanlarımızı yıkadığımız zamanlarda da kahkahalarımıza ortak olan duş deneyimi, insanlar için keyifli ve rahatlatıcı bir süreç olmalıdır. Bunun da ilk adımı doğru duş başlığını seçmekle başlar.
Daha Fazlası
Creavit Mart Bulten Anabaslik
Bülten
Bakanlarımızın Katılımıyla Ar-Ge Merkezimizi Açtık!
Çanakcılar Şirketler Grubu'nun önde gelen banyo markası Creavit olarak; Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır, Valimiz, Milletvekilimiz, İl Başkanımız ve hemşehrimizin katılımı ile Ar - Ge merkezimizin açılışını gerçekleştirdik.
Daha Fazlası